SELÜLİT GİDERİCİ DOĞAL TEDAVİLER




Mezoterapi
Mezoterapi orta deri tedavisi anlamına geliyor. Deriye belirli açılardanbağışıklık sistemini harekete geçirme esasına dayanıyor. Bu tedavinin selülitlere ne kadar etkili olabileceği hakkında, mezoterapist Halim Küçükay şunları söylüyor: "Damar uçlarını, özel ilaçlarla uyararak kan dolaşımı hızlandırıyoruz. Duyarlı sinir uçlarının uyarılması, deri altında damar açıcı reaksiyon meydana getirir. Açılmış kılcal damar uçlarına verilen, selüliti giderici ilaçlar, doğrudan sorunlu bölgeye etki ederler. Bu tıpkı, hastalıklı bir yaprağı kurtarmak için, ilacı ağacın köküne değil de, hasta olan yaprağa enjekte etmeye benzer. Böylece sağlam yapraklara zarar verilmeden, hastalıklı yaprak kurtarılmış olur. Mezoterapi, sonuçlarının hızlı ve kesin olması, ilaçların küçük dozlarda kullanılması nedeniyle selülit tedavisinde, bayanlan arasında en çok tercih edilen metodlardan birisidir."

Akupunktur
Akupunktur tek başına selülit sorununu gidermeye yeterli değil. Ancak şişmanlıkla birlikte çoğu kez sinirsel bir faktör de söz konusu olduğundan, akupunktur iyi bir yardımcı tedaviyi teşkil edebiliyor. Organizmanın pek çok kumanda sisteminin, kulakta bulunması ilkesinden yola çıkan akupunktur, özellikle su tutulması olayında etkili olabiliyor. Hormonal düzensizlikleri gidermek için genital noktalara, iştahı azaltmak için de oburluk noktasına uygulama yapılıyor. Ancak bazılarından duyduğumuz gibi, "akupunktura gittim, 10 kilo verdim, selülitlerimden de kurtuldum" gibi sözlere aldanarak, akupunkturdan mucize beklemek tamamen yanlış olur. Fazla kilolarından kurtularak selülit sorununu hafifletmek isteyenler için, bazı doktor telefonnumaraları :

Selülit Masajı
Selülit tedavisinde masaj oldukça önemlidir. Ancak bunun yanısıra rejim uygulanmadan, deneyimsiz ellerde sert ve oldukça kuvvetli uygulanan masajlar, yarardan çok zarar getirir. Selülitli bir cildi "yoğurur" gibi aşırı bastırarak yağ hücrelerini ezmek onları yok etmeye yaramaz. Doğru bir selülit masajı yüzeyde kalmalı ve acı hissi vermemelidir. Bu tür uygulanan bir tıbbi masaj, ancak deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilebilir. Derialtı kan dolaşımını iyileştirerek, damarların çapını daraltılır. Kanın damarlarda ilerlemesinde kas kasılmalarının önemi büyüktür. Selülit damarların çapını daraltarak kanın bacaklardan düzenli olarak akmasını sağlar. Ayaktan başlayarak yumuşak ve hafif hareketlerle diz, baldır ve kalçalara kadar devam edilir. Böylece bozuk kan dolaşımının yeniden düzenlenmesiyle, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi ve toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlanır.

Lenfatik Drenaj Masajı
Lenfatik drenaj masajı elle veya lenf drenaj makinası ile uygulanıyor. Elle yapılan masaj, derinin önce hafif harekete geçirilmesini sağlıyor. Yapılan hareketler damarlardaki lenfatik akışı itiyor. Belirli noktalara parmaklarla bastırıldığında, kullanılmış lenfler atılarak yenileri oluşuyor, bu da o bölgedeki kan dolaşımının, hiç bir güç kullanılmadan hızlanmasını sağlıyor. Lenfdrenaj makinası ise, vücutta lenfatik sistem adı verilen, hücreleri besleyen beyaz sıvı dolaşımı hızlandırıyor. Bu aletin ayrıca kas sistemi üzerinde de olumlu etkisi var. Makinanın yaptırdığı tüm hareketler damarlardaki lenfatik akışı itiyor ve lenfatik sistemin düz kaslara ait kısmına etki yapıyor. İnsan organizmasını içi su dolu bir küvete benzetirsek, geliş filtrasyonunu atar damar sistemi, boşalma ve emilip dağılmayı da toplar damar sistemi teşkil eder. Lenfdrenaj, kanda dolaşan serbest yağ asitlerin, kolayca yakabilecek hale getirilmesini sağlıyor.

Selülit tedavisinde dikkat etmeniz gerekenler;

1 - Günlük 1,5 litre su içmeye gayret edin.
2- Tuz ve tuzlu gıdaları kısıtlayın, günlük 0,5 gr.'dan daha fazla tuz almayın ve diyet tuzu tercih edin.
3- Yemek aralarında birşey içmemeye özen gösterin.
4- Sabah kahvaltıdan önce ve gece yatarken 2 bardak su için.
5- Alkollü içecekler, kola, nescafe, kahve, oralet ve bozadan mümkün olduğunca uzak durun.
6- Şekerli gıdalar ve tatlılardan uzak durun.
7- Patates, pirinç, elma, havuç su tutucu gıdalardır, bunlardantüketmemeye gayret edin.
9- Dil peyniri hariç diğer peynirleri suda bekleterek yiyin.

Selülite karşı
Doğal Tarifler :
Selülite karşı en etkili besin ananastır. Her gün bir dilim yemelisiniz. Ayrıca karpuz, kavun ve şeftali de selülit tedavisinde etkilidir. Kan dolaşımını olumlu etkilediği için kiraz çöpü ve mısır püskülü çayı içmenizi tavsiye ederim. Günde bir buçuk litre su içmeyi de ihmal etmeyin. Eşit miktarda susam yağı, limon suyu, bir çorba kaşığı biberiye ve bir çorba kaşığı okaliptüsükarıştırın. Bu karışımı masajla cildinize uygulayın.

5 adet limon suyu,
1 şişe bebeyağı ve
1 kutu aspirini (aspirinler önce ezilecek) karıştırın ve masaj yaparak bölgeye uygulayın


Kavun ve karpuz yiyin!
* Selülitlerimden nasıl kurtulabilirim?
Fazla tuz kullanmayın. Vücudunuzda biriken fazla tuzu atmak için armut, enginar, fesleğen, lahana ve maydanoz yemelisiniz. Her gün bir dilim ananas tüketin. Ayrıca kavun, karpuz ve şeftali de yemelisiniz. Her gün karahindiba çayı için. Masaj yapmak da selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Eşit miktardaki susam yağı ve limon suyuna, bir tatlı kaşığı biberiye yağı ve bir tatlı kaşığı okaliptüs yağı karıştırın. Yukarı doğru hareketlerle selülitlerinize masaj yapın. Her sabah 500 gr. suya çeyrek limon ve bir çay kaşığının yarısı kadar zencefil tozu koyup içmelisiniz. Bu metabolizmayı hızlandırır.

19.04.2007
Kadına özgü bu estetik problemde en büyük nedenlerden biri hormon ve kalıtımsa, üçüncü neden yanlış beslenme ve fazla kilolar. 'Fazla kiloyu vermeden selülitle savaşmak boş bir çabadır’ diyen Dr. Muzaffer Kuşhan, beslenme yanlışlarıyla tırmanışa geçen selülitle mücadelenin yollarını gösterdi.

• Günde en az 1.5- 2 litre sıvı alınmalıdır. En sağlıklı içecekler; su, soda, ıhlamur, adaçayı, sarı çay gibi doğal ot çayları, sıkma taze meyve suları, ayran.

• Şişede, kutuda satılan kola ve meyve suyu gibi konserve edilmiş içecekler, siyah çay, kahve çok az içilmelidir. En iyisi içmemek.

• Turşu, sirke, şalgam suyu gibi tuzlu içecekler (tuzlu ayran dahil) asla içilmemelidir.

• Hamur işi tatlılar, tuzlular, çikolata, gofret, kakaolu fındıklı tatlılar, bisküviler yenmemeli. Tatlı ihtiyacı az miktarda dondurma ve sütlü atlılarla giderilmeli.

• Yağlı etler, yağlı tuzlu şarküteri (sucuk, pastırma, jambon, sosis vs.) kebaplar, turşular yenmemeli.

• Konserve edilmiş ve salamura yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalı.

• Yağ tüketimi azlatılmalı. Yani günde 60 gramdan fazla yağ alınmamalı ve bitkisel sıvı yağlar tercih edlmelidir.

• Beslenme şekli olarak lakto-vejetaryen beslenme felsefesi benimsenmelidir.

• Protein kaynağı olarak süt, yoğurt, peynir fazla alınmamak şartıyla yumurta yenmeli.

• Et olarak daha ziyade yağsız tavuk-hindi, balık ve deniz ürünleri tercih edilmeli.

• Etlerin yanında haşlanmış sebze, ayrıca haftada gün sebze ağırlıklı beslenmeli. Sebzeler az etli, tavuklu pişirilebilir ve az sıvı yağ konulabilir.

Selülit reçetenizi evde yapın:

Selülitle ilgili görüştüğümüz Suna Dumankaya kendisine özel tariflerle selülitle başa çıkmanın yollarını anlattı.

• Önce vücudunuzu iyice keseleyin ardından bir su bardağı deniz tuzunu kaseye koyun. Bir başka kasede de bir su bardağı susam yağı, 10 damla biberiye, 10 damla okaliptus yağını karıştırın. Önce elinizi yağa, sonra deniz tuzuna batırıp selülitli bölgeleri yavaşça ovun. Ardından yeniden duş alın. Son olarak limon suyu sürün. Bu kürü haftada en az bir kez yaptığınız takdirde faydasını görürsünüz.

• İlk olarak imkanınız varsa hamama gidin. Ardından cildinize bolca maskeler yapıp sürün. Böylece deformasyondan çabuk kurtulursunuz. Selülit için 20 Aspirin, 10 limonun suyunu çıkarın. Limon suyu kadar susam yağı karıştırın ve cilde masaj yapın. Varis için ara sıra haşlanmış lahana yaprağını sarmayı deneyin.

• Vücuttaki suyu atmak için bol bol sebze, meyve özellikle de enginar, hindiba, fesleğen, lahana, turp ve kuşkonmaz tüketin. Bitki çayları için, yürüyüşlere devam edin. Haftada bir kese yapın, imkanınız varsa masaj yaptırın. Bir su bardağı susam yağına yarım su bardağı limon suyu , 30 gram kafur, 10 adet dövülmüş Aspirin, 10 damla öküzgözü esansı, 10 damla biberiye, 5 damla servi ağacı yağı ekleyip karıştırın. Bu karışımı masaj yaparak selülitli bölgelere yedirin. Bunu her gün uygulayın. Evde olduğunuz günlerde de streç filmle sarın ama çok sıkı olmamasına dikkat edin. İki saat sonra streç filmi açın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder